Personal tools

Home Newsroom Legal News Zwitserland deel van het Schengengebied vanaf 12 december 2008
Advocaten | Avocats

Zwitserland deel van het Schengengebied vanaf 12 december 2008

last modified Feb 27, 2017 03:42 PM
Op 27 november 2008 gaven de EU-Ministers van Binnenlandse zaken groen licht aan Zwitserland voor de effectieve toepassing van het “Schengensysteem”.

Op 12 december 2008 heeft Zwitserland de paspoortcontroles aan de landsgrenzen met Duitsland, Frankrijk, Italie en Oostenrijk beëindigd. Luchthavencontroles zullen wel nog plaatsvinden tot 29 maart 2009. Het gevolg is dat visas uitgereikt door Zwitserland zullen worden aanvaard voor toegang tot het grondgebeid van alle andere Schengenstaten en omgekeerd. Onderdanen van derde-landen die in het bezit zijn van een Zwitserse lange termijn verblijfsvergunning hebben vrije toegang en verblijfsrecht in elk ander Schengenland voor een period van maximum drie maanden in een tijdspanne van zes maanden.

De Schengenlanden zijn België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Iisland, Italië, Letland, Lithouwen, Luxemburg, Malta, Netherland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tschechië, Zweden en nu dus ook Zwitserland.

Contact: Renaat van den Eeckhaut

Click here for the English version.
Click here for the French version.

Laga Newsletter

Subscribe button

Breakfast meetings

Bkfst_New                               

Laga organises regular breakfast meetings on the latest legal developments in employment, pensions and benefits. Participation is free of charge. Check our events page for more information on the next session.